Президентът Румен Радев трябва да бъде свален и съден за

...
Президентът Румен Радев трябва да бъде свален и съден за
Коментари Харесай

Дъщерята на Желю Желев призова Радев да бъде свален

" Президентът Румен Радев би трябвало да бъде свален и съден за национално изменничество за позициите му за войната на Русия в Украйна. "

Това съобщи Станка Желева, щерка на Желю Желев - първият демократично определен президент на България.

" Имаме едно държавно управление с хора, които са демократично насочени и имат предпочитание да вършат неща, само че за жалост пречките са големи. Виждате, че имаме един президент, който е открит съветски сътрудник. За мен има две задания, които са незабавни - да бъде свален българският президент и да бъде съден за национално изменничество. Този човек погази безусловно всички правила и съобщи родината си ", сподели Желева пред NOVA.

" Само един факт - по какъв начин е допустимо да кажеш, че България е неутрална страна при изискване, че има 300 000 българи в Украйна, точно на териториите, където се води война. В окупираните от руснаците територии има много огромно съветско население, където българските учебни заведения са затворени, българските читалища са затворени. На българското население е неразрешено да приказва майчиния си език ", аргументира се тя.

Желева счита, още че " България постоянно е била центъра на съветската шпионска активност ". Тя изрази и мнение, че страната ни е " ключът за изхода на войната в Украйна ".

“България е вторият максимален производител на амуниции за съветско оръжие в света след Русия. Украйна имат оръжие, нямат амуниции. Така че няма какво да се лъжем въпросът е на живот и на гибел ”, аргументира се тя.

Дъщерята на Желев изрази и своята гражданска позиция за премахването на Паметника на руската войска.

" Крайно време е този монумент да бъде махнат. И за това се желае благосклонност, желае се храброст, тъй като това е срам - в центъра на София, най-високият, най-големият монумент да бъде паметника на руската войска. На една войска, с помощта на която е бил натрапен един тоталитарен режим. И както виждате бранителите на паметника не престават да бъдат тези наследници на партиите, които са наследници на този тоталитарен режим ", сподели тя.

Желева счита, че в случай че не бъде отстранен от политиците, паметникът ще бъде отстранен от гражданското обществото, " тъй като хората от ден на ден имат непоносимост към този неуместен монумент ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР