Президентът Румен Радев свиква среща на Дондуков 2 в понеделник

...
Президентът Румен Радев свиква среща на Дондуков 2 в понеделник
Коментари Харесай

Радев свиква среща в понеделник за увеличаване на вноса на газ от Гърция

Президентът Румен Радев привиква среща на " Дондуков " 2 в понеделник за опциите за увеличение на количествата природен газ, които България ще внася през Гърция, оповестиха от прессекретариата на президентството.

На диалозите са поканени ръководители на фирмите Gastrade и Copelouzos Group. 

От българска страна ще вземат участие служебният министър председател Гълъб Донев, министърът на енергетиката Росен Христов, представители на управленията на „ Булгаргаз “ и на „ Булгартрансгаз “.

Сред тематиките на срещата ще бъдат опциите за увеличение на количествата природен газ за България посредством терминала в град Александруполис.

Gastrade се занимава главно с външна и вътрешна търговия с LPG (втечнен въглеводороден газ) и течни горива. Компанията е най-големия вносител и дистрибутор на пропан-бутан за България с пазарен дял от близо 19%, а измежду клиентите ѝ са бензиностанциите на OMV у нас. Copelouzos Group е водещ състезател на гръцкия пазар на естествен газ с съществени бизнес дейноста в региона на търговията с природен газ, произвеждане и търговия с електрическа енергия и възобновими енергийни източници. Групата взе участие като вложител и в огромни трансгранични енергийни планове като тръбопроводи за доставка на нефт и газ и енергийно съоръжение. Има и взаимни енергийни инфраструктурни планове с " Газпром ".

Вчера служебният министър на енергетиката Росен Христов заяви, че най-късно в понеделник се чака отговор от " Газпром " на изпратено писмо от българските управляващи за подготвеност да се възобновят диалозите за реализиране на доставките по контракта с съветската страна, който към момента е в действие. До момента няма информация дали " Газпром " е изпратил отговор и надлежно, дали насрочването на срещата при президента има връзка с това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР