Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност, на

...
Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност, на
Коментари Харесай

Президентът свиква през април КСНС, на който да бъде обсъдена сделката с българските активи на ЧЕЗ

Президентът Румен Радев привиква Консултативния съвет за национална сигурност, на който да бъде разисквана договорката с българските активи на ЧЕЗ. Заседанието ще бъде във втората половина на април. Държавният глава сподели в Пловдив, че остават отворени въпросите за финансирането и получената политическа поддръжка: " До момента аз нямах информация от службите по този въпрос. Изрично настоях и получих информацията от способените органи, която регулярно е била изпращана в Министерски съвет. Ето за какво смятам за основателно да бъде призован КСНС, на който да бъдат прегледани въпросите за енергийната сигурност на страната ". След като в понеделник сезира Конституционния съд за последните ремонти в Закона за частната охранителна активност, Радев разяснява, че има кметове, които се държат като феодали и съгласно него не е вярно те да имат и феодална войска, която да се устоя от страната:

" Определени разпореждания от този Закон за частната охранителна активност влизат в несъгласие с нашата Конституция, където доста ясно е записано, че публичният ред и националната сигурност са ангажимент на изпълнителната власт, а не на търговци, получили лиценз за частна охранителна активност. Абдикирането на страната от това доста значимо обвързване не е в полза на българските жители " Президентът посети през днешния ден 68-а бригада " Специални сили " в Пловдив.
По мотив свиканият КСНС, ръководителят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев сподели, че няма терзания за националната сигурност във връзка с продажбата на активите на ЧЕЗ в страната ни
" Службите ги изслушвахме преди една седмица в Комисията по енергетика и обявиха, че нямат терзания. Тоест, за националната сигурност способени по нея са службите, които споделиха, че нямат терзания. Повече нямам какво да прибавя ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР