Президентът Румен Радев ще удостои утре посланика на Бразилия Ана

...
Президентът Румен Радев ще удостои утре посланика на Бразилия Ана
Коментари Харесай

Радев ще удостои посланика на Бразилия Ана Мария Фернандес с орден Мадарски конник

Президентът Румен Радев ще удостои на следващия ден посланика на Бразилия Ана Мария Сампайо Фернандес с медал " Мадарски конник " - първа степен. Церемонията ще стартира в 11.00 ч. в Гербовата зала на " Дондуков " 2, оповестиха от прессекретариата на президента.

Отличието се връчва за заслугите на дипломата за укрепването и развиването на връзките сред България и Бразилия.

В 12.00 ч. на следващия ден, на " Дондуков " 2, президентът ще отличи американския етнограф Мартин Кейниг с Почетния знак на президента за приноса му за съхранението и популяризирането на българското фолклорно изкуство.

Мартин Кейниг показва в София своята фотоизложба " Ехо от Балканите. XX век: Портрети и звуци от България ". Изложбата, която се провежда в партньорство с Националната художествена изложба, включва 73 фотографии от седем балкански страни, най-вече от България. Те са събрани в огромен фотоалбум, който е допълнен с два аудиодиска с достоверен фолклор.

От 15.00 ч., на " Дондуков " 2, президентът Румен Радев ще има среща с българските представители в Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси сред България и Република Северна Македония, се показва в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР