Президентът Румен Радев ще участва в конференция Тридесет години от

...
Президентът Румен Радев ще участва в конференция Тридесет години от
Коментари Харесай

Отбелязваме 30 г. от присъединяването ни към Европейската конвенция за правата на човека

Президентът Румен Радев ще взе участие в конференция „ Тридесет години от присъединението на България към Европейската спогодба за правата на индивида “. Форумът се организира под патронажа на президента. На конференцията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова .

По покана на президента Румен Радев за присъединяване във форума в София идва генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич , оповестиха от прессекретариата на президента. Конференцията се провежда във връзка 30 години от участието на Република България в Съвета на Европа и от утвърждението на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи (ЕКПЧ) и слага акцент върху ангажираността на българските институциите за отбрана на правата на индивида и провокациите пред България като страна по конвенцията.

От 9.30 часа в зала „ София “ на Гранд хотел София, президентът Румен Радев ще открие конференцията . Встъпителни слова ще произнесат генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич, министърът на правораздаването Крум Зарков и министърът на външните работи Николай Милков .

В конференцията ще вземат участие още ръководителят на Конституционния съд Павлина Панова, българският арбитър в Съда на Европейския съюз – Александър Арабаджиев, българският арбитър в Европейския съд по правата на индивида – Йонко Грозев, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, омбудсманът Диана Ковачева, представители на адвокатурата, на магистратски и правозащитни организации и академични преподаватели. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР