Президентът Румен Радев ще направи двудневно официално посещение в Република

...
Президентът Румен Радев ще направи двудневно официално посещение в Република
Коментари Харесай

Румен Радев замина на посещение в Република Македония

Президентът Румен Радев ще направи двудневно публично посещаване в Република Македония, два дни след влизането в действие на Договора за добросъседство и другарство сред двете страни.
По време на визитата си българският президент ще организира срещи с президента на Република Македония Георге Иванов, с министър-председателя Зоран Заев и с ръководителя на Събранието на Република Македония Талат Джафери. Ключови тематики на визитата ще бъдат осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, утвърден от Република България и Република Македония, както и поддръжката на България за европейската и евроатлантическата интеграция на Република Македония.
" Позицията, която зае управлението на Република Македония, беше повратна точка. Тя даде късмет за нова вероятност, към която от България постоянно сме били отворени. Трябва да създадем по този начин, хората от двете страни на границата – и от България, и от Македония, в действителност да се усещат като братя ", съобщи президентът Радев в изявление за БГНЕС.
В ръководената от президента делегация вземат участие представители на изпълнителната, законодателната и локалната управляващи, на българското православно духовенство, както и на българските икономически камари. „ Показахме, че с изключение на общо минало, ние можем да имаме и общо бъдеще. Въпросът е по какъв начин да материализираме всички тези съществени моменти, заложени в Договора за добросъседство. Аз имам вяра надълбоко, че представителите на духовенството и на Македонската православна черква, и на Българската православна черква, осъзнават своята отговорност и ще работят умно “, добави президентът.
През първия ден на визитата си Румен Радев ще сервира цветя на гроба на Гоце Делчев в православната черква „ Свети Спас “ в Скопие. На 17 февруари президентът ще взе участие във конгрес с присъединяване на управленията на стопанските камари на двете страни. В програмата на президента са планувани и диалози с водачи на парламентарно показани политически партии в Македония.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР