Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Руската

...
Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Руската
Коментари Харесай

Радев обяви визита в Русия в началото на другата седмица

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещаване в Руската федерация на 21 и 22 май, съобщиха от прессекретариата на президента.

В рамките на визитата си той ще организира среща с президента Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще взе участие в отбелязването на Дните на българската просвета в Москва. По време на визитата си в Русия  българският президент ще бъде придружаван от своята брачна половинка, разясняват от " Дондуков " 2.

Според формалното известие, измежду тематиките за лазговор с Путин и Медведев, " се чака да бъдат вероятностите за развиване на двустранните връзки сред България и Русия в сферите на стопанската система, енергетиката, образованието и културата, както и настоящи въпроси на интернационалната сигурност. "

На 21 май в Москва президентът Радев ще беседва с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.

По-късно денем в Болшой спектакъл президентът ще участва на оперната режисура „ Зигфрид “ от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет.

В постройката на българското посолство в съветската столица Румен Радев ще беседва с видни български и съветски културни дейци и общественици.

На 22 май в Сочи българският държавен глава ще се срещне с Владимир Путин. Двамата президенти ще проведат среща, след което ще управляват пленарните диалози на двете публични делегации.

След това Румен Радев и Владимир Путин ще създадат взаимни изказвания за представителите на медиите.

В формалната делегация на българския държавен глава вземат участие съпредседателят на „ Групата за другарство България - Русия “ в Народното събрание Красимир Велчев, ръководителят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев, представители на локалната власт, учени, общественици и културни дейци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР