Президентът Румен Радев ше присъства на срещата на върха Европейски

...
Президентът Румен Радев ше присъства на срещата на върха Европейски
Коментари Харесай

Радев е поканен на две срещи със Зоран Заев в Словения

Президентът Румен Радев ше участва на срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани в Словения. В рамките на срещата той е поканен на две поредни общи срещи с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Първата е по самодейност на еврокомисаря по разширение Оливер Вархеи и премиера на Словения Янез Янша.

По-късно Радев е поканен от немския канцлер Ангела Меркел на обща среща с френския президент Еманюел Макрон и с премиера Зоран Заев.

Преди два дни Радев беседва по телефона с немския си сътрудник Франк Валтел-Щайнмайер и уточни, че районът ще завоюва от напредъка в процеса на евроинтеграция на Скопие.

Към момента обаче няма сигнали, че е вероятен пробив в българската позиция.

" Няма съображение за смяна на българската позиция към Република Северна Македония, макар сериозния напън, на който ще бъде подложена страната ни от европейските сътрудници на срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани ", каза във вторник вицепрезидентът Илияна Йотова.

В навечерието на срещата македонските ръководещи за следващ път демонстрираха оптимизъм. Премиерът Заев разяснява, че след изборите ще има смяна на българското държание и то още през декември.

Целта на Европейска комисия и Скопие е да се възползват от словенското ротационнно председателство на Европейски Съюз, което мощно поддържа разширението на Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР