Президентът Румен Радев се срещна с новия ръководител на Представителството

...
Президентът Румен Радев се срещна с новия ръководител на Представителството
Коментари Харесай

Президентът Радев се срещна с шефа на представителството на ЕК в България

Президентът Румен Радев се срещна с новия началник на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България Йорданка Чобанова и я приветства за встъпването ѝ в служба у нас през март. Това оповестиха от прессекретариата на президента. Двамата са разискали упованията за присъединението на България към сухопътните граници в Шенген след премахването на контрола по вътрешните въздушни и морски граници на 31 март 2024 година

Възможностите България да получи втория транш от средствата по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), и уговорките, поети от страната ни за задачата, също бяха тематика на диалога, допълниха от „ Дондуков ” 2. Румен Радев означи, че единствените получени от страната ни средства по ПВУ са от първия транш през декември 2022 година по време на служебното държавно управление.



По време на диалога бяха прегледани и въпроси, свързани с дискутираните сега детайли на смяна в политиката за разширение на Европейския съюз (ЕС) и процедурите за взимане на решения в Съвета на Европейски Съюз. Румен Радев и Йорданка Чобанова означиха значимостта на идните избори за Европейски парламент, както и на дейна акция с фокус върху значимите за бъдещето на европейските жители и на общността тематики.

На 6 февруари Йорданка Чобанова беше назначена от Европейска комисия за началник на Представителството на комисията в България. На 31 март по време на символичното отваряне на шенгенските граници на страната ни по въздух Йорданка Чобанова съобщи увереността си, че напълно скоро ще имаме и дата за отпадане на контрола върху вътрешните сухопътни граници и добави, че Европейска комисия остава компактно до България в този развой.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР