Президентът Румен Радев се срещна с българската общност в посолството

...
Президентът Румен Радев се срещна с българската общност в посолството
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с българите в Полша и разкри защо ще участва в инициативата "Три морета"

Президентът Румен Радев се срещна с българската общественост в посолството в Полша, а по-късно ще посети галерия, отдадена на Васил Левски в Българския културен институт. Държавният глава и първата дама Десислава Радева бяха посрещнати от посланика в Полша Емил Ялнъзов. Утре Радев ще взе участие във форума " Три морета " и Глобалния конгрес, проведен от полската страна. На форума ще участват водачите на 12 страни от Централна и Източна Европа, както и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, оповестява Българска национална телевизия.



" Искам да благодаря на представителите на полската страна за високата чест, която оказвате на мен, моята брачна половинка и моята делегация. За нас в действителност е наслаждение да бъдем довечера дружно. Връзките сред България и Полша са в напредък във всички сфери. Целта на моето посещаване е присъединяване в самодейността " Три морета ". Същността е възстановяване на свързаността Север-Юг. Това значи за нас, българите, поляците, за българите, които живеят в Полша, освен възстановяване на енергийната съгласуваност, само че изключително това, за което България упорства - транспортната съгласуваност Север-Юг. Съвместното създаване на инфраструктура, цифровата съгласуваност, които ще направи връзките сред нашите два народа още по-бързи, лесни и комфортни. Която ще генерира доста по-голяма сигурност за разцвет за нашите две страни и района.



Искам да се обърна особено към нашите сънародници. Знам, че през последните десетилетия доста българи избраха да живеят, работят и учат зад граница. Вие избрахте една другарска страна, с която ни свързват доста неща. Аз желая да Ви благодаря, че вие продължавате на полска земя да отстоявате нашата българска еднаквост, дух и просвета, да ги споделяте с братския полски народ. Да бъдете живият мост сред нашите два народа и доста значимо - да бъдете атестатът, гаранцията за България в Полша. В това отношение вратата на президентската институция е отворена за Вас. И Ви подсигурявам, че ще върша всичко допустимо като държавен глава да оказвам помощ във Вашата благородна активност на полска земя, с цел да укрепват нашите връзки. Ще обменя отзиви с Вас, да чуя проблеми, с каквото можем да бъдем потребни. Да благодарим на дипломат Ялнъзов - главният провинен да се състои тази среща ", сподели държавният глава
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР