Президентът Румен Радев продължава днес консултациите с представителите на парламентарните

...
Президентът Румен Радев продължава днес консултациите с представителите на парламентарните
Коментари Харесай

Нинова към Радев: Грешка беше, че миналата година не внесохте бюджет

Президентът Румен Радев продължава през днешния ден консултациите с представителите на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. Първите диалози във втория ден са с ПГ на „ Възраждане ", след тях бяха Движение за права и свободи, а в този момент е ред на Българска социалистическа партия.

След една предизвикателна и оспорвана акция, Българска социалистическа партия съумя да запази своето наличие и въздействие в българския парламент и това беше доста значимо, тъй като тъкмо през днешния ден страната ни има потребност от партия с богат опит. И най-много с подготвеност да търсят разговора и компромисите, както доказахте с присъединяване си в последното постоянно държавно управление. Неотложните задания пред Народното събрание са доста. Първата от тях построяването на консенсус и цели, към които можем да търсим съставяне на управническо болшинство и лъчение на стабилно държавно управление с ясни цели и дълготрайни цели и задания. Има значими закони, неприети още от предходни парламенти, които би трябвало да бъдат признати. Голямата задача пред Народното събрание е приемането на бюджета. С тези думи президентът приветства представителите на Българска социалистическа партия.

" За нас има четири значими въпроси за решение в Народното събрание. Първият, безусловно предпочитан за Българска социалистическа партия, е битката с инфлацията, увеличение на приходите, битка с бедността и възходящите неравенства. Вторият приоритет са законите по Плана за възобновяване и резистентност. Третият е правосъдна промяна, която да докара най-сетне до правдивост. Четвъртият е старания за приемане на България в Шенген, И четирите тематики са вероятни, само през приемане на бюджет ", съобщи от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Позволете ми да Ви кажа нещо, което множеството партии мислят, само че не смеят да Ви кажат: Беше неточност, че предходната година не внесохте бюджет и не го приехме. Сега щяхме да имаме успокоение. Има две решения на казуса с бюджета - едното е да се образува постоянно държавно управление, което да си направи бюджет и да си дефинира политиките в него. Това би бил по-лесният и верен път ", акцентира тя.

Днес президентът ще се срещне и с „ ИТН ", с което ще завърши кръгът от съвещания.

След като бъдат извършени съвещания с всички парламентарно показани партии президентът ще връчи и първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР