Президентът Румен Радев поздрави новия председател на Съвета на ректорите

...
Президентът Румен Радев поздрави новия председател на Съвета на ректорите
Коментари Харесай

Радев поздрави акад. д-р Лъчезар Трайков за избирането му за председател на Съвета на ректорите

Президентът Румен Радев поздрави новия ръководител на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в България акад. доктор Лъчезар Трайков, който бе определен на поста. „ Гласуваното високо доверие е обвързвано с доста нови упования и отговорности “, показва президентът в поздравлението си, представен от прессекретариата на президентството.

Държавният глава акцентира, че показаните от акад. доктор Трайков цели и визия за посоката на работа в идния му мандат могат да укрепят единството на академичната общественост в цялата страна, както и да дадат нов подтик на упоритостта за постигане на равнището на най-реномираните висши учебни заведения в Европа и света.

„ Съветът на ректорите има силата и волята да бъде достоверен представител на всички български висши учебни заведения “, акцентира президентът. Той показва вяра, че като един от главните стожери на традициите на българското висше обучение, Съветът ще има опция да сплоти напъните за основаване на нови, новаторски форми и условия, които да притеглят и задържат българските и задграничните студенти, и да предизвикват младите учени да се образоват и развиват в България.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР