Президентът Румен Радев подписа указ за обнародване на промените в

...
Президентът Румен Радев подписа указ за обнародване на промените в
Коментари Харесай

Радев пусна Закона за здравето, но праща текстове в КС

Президентът Румен Радев подписа декрет за обявяване на измененията в Закона за здравето, с които се не престават след края на изключителното състояние противоепидемичните, икономическите и обществени мери, наложени поради ковид. Президентът обаче ще сезира Конституционния съд за някои текстовете, които са в несъгласие с Конституцията, оповестиха от администрацията на президентството.

Законодателният метод, с който ръководещите удължават някои от ограниченията на изключителното състояние и обособени текстове в закона бяха остро подложени на критика от представители на опозицията, адвокати и гражданския бранш, защото съгласно тях опонират на Конституцията и нарушават съществени права.

" Липсата на проект от страна на Министерския съвет докара до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния вероятен миг и то с неразбираеми и спорни разпореждания. За да не се прекъсва обществената и икономическа поддръжка за пострадалите жители и бизнеса в условия на рецесия, растяща безработица и загуба на приходи, президентът подписа декрет за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето. Следвайки поредната си позиция да пази Конституцията и главните права и свободи на жителите, президентът ще сезира Конституционния съд за избрани текстове, които са в несъгласие с главния закон ", се споделя в известието на президенството.

Мотивите, с които Конституционен съд ще бъде сезиран за обособени текстове, ще бъдат оповестени през идващите дни.

Тогава ще стане ясно кои са атакуваните от Радев текстове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР