Президентът Румен Радев не се ангажира със срок кога ще

...
Президентът Румен Радев не се ангажира със срок кога ще
Коментари Харесай

Радев: Указът за главен прокурор не е тема на днешния ден, няма да действам под натиск

Президентът Румен Радев не се ангажира със период по кое време ще подпише или не, декрет за избора на основен прокурор, само че подсигурява, че няма да работи под безстопанствен напън. Той акцентира, че това не е тематика на днешния ден, когато избираме локална власт.

" Това не е тематика на днешния ден, локалните избори са извънредно значими, и по тази причина би трябвало да осигурим те да протекат умерено ", разяснява Радев, откакто пусна своята бюлетина в Професионалната гимназия по превоз в столичния кв. " Редута ".

" Длъжен съм да се срещна с документите ", сподели той по отношение на избора на Иван Гешев за правоприемник на Сотир Цацаров. И беше безапелационен: " Няма да работя под напън от която и да е страна "

Според Радев " няма изненада в думите на премиера ", който преди дни разяснява тематиката и акцентира, че изпълнителната власт няма отношение към избора и не се меси. " Това е следващ опит на Борисов да трансферира неговата отговорност върху някой различен, всички знаят доста добре, че не президентът номинира и избира основния прокурор ", напомни закона Радев.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР