Президентът Румен Радев не обединява българската нация, а непрекъснато я

...
Президентът Румен Радев не обединява българската нация, а непрекъснато я
Коментари Харесай

Не е работа на президента да обединява нацията

" Президентът Румен Радев не сплотява българската нация, а непрестанно я разединява ". Тази лъжовна мантра на лягане и ставане я повтаряше банкрутиралият политик Цветан Цветанов. В нея няма и зрънце истина, само че беше безусловно тиражирана в медиите, което значи, че не си отваряме Конституцията, с цел да си я припомняме най-малко понякога.
А в чл.92. (1) на висшия закон на страната написа: " Президентът е държавен глава. Той въплъщава единството на нацията... " Олицетворяването единствено по себе си значи положение, тоест обезпечена от Конституцията ненакърнима даденост.
Думата " сплотява " обаче на собствен ред по принцип значи дейни дейности, ориентирани към основаване на единение. Например съгласно ЗДПНЗ член 15. (1) " Националното знаме на Република България е народен знак, който показва независимостта и суверенитета на българската страна ". Някой да желае знамето да ни сплотява?
Бащите на Конституцията през 1991 година са знаели какво пишат и на този принцип в никакъв случай не е посегнато. Само Цветанов се опитваше да се прави на конституционалист.
Цар Борис ІІІ да вземем за пример си спечелил към името добавката " Обединител " едвам откакто присъединил Беломорието в рамките на Българската страна.
Възможно ли е в този момент някой наш държавен глава да сплоти нацията? Изключено! И не е негова работа! Светът ври и кипи. Българската нация също е разединена по критериите за политиката (правителство и основен прокурор), стопанска система, екология, морал, за Европейски Съюз, въобще за близката история и далечното бъдеще... Само овчето стадо върви покорно след първата овца!
Нацията може да бъде обединена единствено в случай че съедини в едно небогати и богати, всички етноси и религиозни вероизповедания, с цел да посрещне някаква голяма неволя, пред която пандемията COVID-19 е едното нищо. За наслада, такава опасност не се задава, тъй като " НАТО продължава самоотвержено и обезпечено да ни пази и Европейски Съюз бди над благосъстоянието ни ".
Да се върнем още веднъж на Цветан Цветанов. Посочих конституционната норма на чиновник в Президентството. Той надменно махна с ръка: " Само ще дадем на Цецо материал да плюе, неговите дни там са преброени ". И се оказа прав!
Така и не стана ясно каква гнусота и нечистотия направи Цветанов в партията, чиито изграждани структури са най-вече негова заслуга. Но Бойко Борисов просто го изрита и това май е най-голямата загадка в ГЕРБ. Ще пристигна време да го научим.
Всъщност доста добре е, че Цветанов се връща в политиката и на изборите ще " дръпне " гласове от ГЕРБ. Вярно е, че политическото пространство най-малко първоначално ще се фрагментира, само че в подмяна ще си отиде политик, чиито брутални телефонни записи излязоха в общественото пространство и без чиято скрита поддръжка нямаше мафията да си присвои страната. На първо място е Пеевски.
След Борисов страната няма да банкрутира. Излизат и други политически играчи. Ще се образуват нови обединения, ще " изгреят " нови водачи. Не ни чака нищо невиждано.
Автор: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР