Президентът Румен Радев коментира работата на кабинета Петков. Президентът присъства

...
Президентът Румен Радев коментира работата на кабинета Петков. Президентът присъства
Коментари Харесай

Радев: На правителството не му е лесно, но трябва да бъдат по-принципни и прозрачни

Президентът Румен Радев разяснява работата на кабинета " Петков ". Президентът участва на връчването на дипломите на новозавършилите лекари от Медицинския факултет към МУ-София.

" Правителството работи в една извънредно сложна обстановка - каскада от рецесии и доста тежко завещание от предходното ръководство. Илюзия е да мислим, че демокрацията и правовият ред ще бъдат възобновени внезапно. Това ще отнеме време, процесът е сложен. Грешките и разочарованията са неизбежни, само че сред президентството и изпълнителната власт има градивно съдействие ", съобщи Радев.

" Аз чакам държавното управление да бъде доста по-открито, да бъде транспарантно и кардинално когато взима решения и работи, с цел да снеме всевъзможни подозрения за задкулистни решения ", добави Радев.

По отношение на протичащото се с " Булгаргаз " президентът повтори, че чака транспарантни дейности от страна на държавното управление. Очаквал и информация от ДАНС и от КЕВР.

По отношение на " златните поспорти ":

" Това е една порочна процедура, която би трябвало да се прекрати. Аз съм оторизирал госпожа Йотова да подписва тези документи. От страна на Президенството този развой е транспарантен още повече госпожа Йотова инициира спомагателни противоположни инспекции на документите, които постъпват към нас ", изясни президентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР