Президентът Румен Радев коментира намерението за изграждане на 7-и блок

...
Президентът Румен Радев коментира намерението за изграждане на 7-и блок
Коментари Харесай

Радев иронизира Денков: Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистрала

Президентът Румен Радев разяснява желанието за създаване на 7-и блок на АЕЦ " Козлодуй ", което беше оповестено по-рано от премиера Николай Денков.

" България би трябвало наложително да развива нуклеарна си енергетика, само че с цел да бъде този развой резистентен, ефикасен и сполучлив, би трябвало да се проучат, анализарат и съпоставят всички вероятни разновидности по другите параметри. Това не се случва, очевидно АЕЦ-ът ще се построява като автомагистрала ", каза присмехулно президентът, представен от Българска национална телевизия. 

Ако се отстрани дерогацията на вноса на съветски нефт за " Лукойл " - Бургас, може да се стигне до недостиг и покачване на цените, съобщи още президентът. 

" Как назначеното от мен служебно държавно управление съумя да убеди " Лукойл " най-накрая да записва икономическата си активност в България, да внесе предплатено 180 млн. корпоративен налог, в случай че през всичките предишни 20 години събраният налог е 70 млн.? Как съумя това държавно управление да подсигурява устойчивата работа на рафинерията и да смъкна цените от 3,50 лева на 2,40 лева, а сегашните ръководещи не могат? Време е към този момент да се задават верните въпроси и то към който би трябвало ", посочи Румен Радев. 

" Естествено, че има риск от недостиг и нараснали цени, само че ние тези планове по този начин и не ги видяхме. Както не видяхме и аргументирани планове и модели за закона за енергетиката, касаещи директно толкоз значим въпрос, който касае благосъстоянието и устойчивото развиване на българската енергетика и стопанска система. Затова го върнах в Народно събрание за наново разискване ", добави президентът. 

" В несекващите кавги за въздействие, за пари, за постове ръководещите не помнят най-важното - че носят отговорност на първо място за сигурността и благосъстоянието на хората. Националната сигурност изисква ръководството да гледа оттатък постовете, оттатък своите ползи и мандати и да върне фокуса върху същинските проблеми на обществото ", сподели още Радев.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР