Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на

...
Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на
Коментари Харесай

Радев за кончината на Любинка Нягулова: Обществото ни загуби голям човек и професионалист

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на фамилията и околните на Любинка Нягулова във връзка кончината на една от емблематичните телевизионни говорителки в Българската национална телевизия, заяви прессекретариата на президента.

„ Обществото ни загуби огромен човек и експерт с голям принос за развиването на телевизионната публицистика в България “, съобщи президентът.

Любинка Нягулова е една от именитите говорителки на Българската национална телевизия, чийто глас и лъчение от дребния екран са алегорични за няколко генерации българи, акцентира Румен Радев и добавя, че геният и нейната отдаденост на телевизионния ефир са пример през годините за достолепието на специалността на телевизионния водещ.

„ Любинка Нягулова вечно ще остане ослепителен образец освен за стотиците млади публицисти, които е обучила на правоговор, само че и за цялата журналистическа колегия “, отбелязва още президентът във връзка кончината на Нягулова.

Поклонението ще бъде в четвъртък, от 10:30 ч. в църквата на Централните софийски гробища.

Любинка Нягулова е родена на 11 ноември 1939 година. Завършва Ориенталистика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. През 70-те и 80-те години на 20-и век е водеща на новинарската емисия „ По света и у нас “ на Българската национална телевизия. Кариерата ѝ на говорителка потегля от Българското национално радио, а в малкия екран попада след конкурс. От началото на 90-те години преподава „ Телевизионна тирада “ в Софийския университет, а през последните години има школа за образование на публицисти.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР