Президентът Румен Радев изказва съболезнования на семейството и близките на

...
Президентът Румен Радев изказва съболезнования на семейството и близките на
Коментари Харесай

Държавният глава: Проф. Величко Минеков осъзнаваше голямата отговорност да бъдеш човек и творец

Президентът Румен Радев изрича съболезнования на фамилията и околните на проф. Величко Минеков във връзка кончината на огромния български ваятел

Проф. Величко Минеков осъзнаваше огромната отговорност за задачата си на човек и създател, което го записа със златни букви в съкровищницата на българската просвета. Това показва президентът Румен Радев в съболезнователен адрес до фамилията и околните на проф. Величко Минеков във връзка неговата кончина. Поклонението пред тленните остатъци на известния български ваятел се състоя през днешния ден в храм „ Свети Седмочисленици “ в София.

„ Прощаваме се с заслужен човек, обичан учител, емблематичен и предан създател, посветил своите старания и обич на развиването на българското художествено изкуство “, отбелязва президентът. В съболезнователния си адрес Румен Радев показва още, че творбите на проф. Величко Минеков остават вечно като ярка следа в българското художествено завещание и ще не престават да бъдат ярък образец за висок професионализъм и гений за идните генерации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР