Президентът Румен Радев е поставил въпроса за компенсация на имотите

...
Президентът Румен Радев е поставил въпроса за компенсация на имотите
Коментари Харесай

Ще намери ли решение въпросът с имотите на тракийските бежанци

Президентът Румен Радев е сложил въпроса за отплата на парцелите на тракийските бежанци пред президента на Турция. Това съобщи той в словото си във връзка 115-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, която беше маркирана нощес в историческата околност Петрова равнища.

Пепелищата на Тракия гълтам голям брой животи, хиляди българи се простят с родния си край и са превърнати в бежанци, устремени към свободна България. Така, припомняйки предишното, президентът Радев изрично съобщи, че историческата истина би трябвало да бъде отстоявана.
Румен Радев - президент на България: Вече сложих непосредствено въпросът за обезщетенията на тракийските бежанци пред президента на прилежаща Турция. Ще не преставам да изисквам явен отговор и при всеки случай, когато историческите обстоятелства се подценяват или слагат под подозрение. Но никой не може по-добре и по-вярно да придвижи през времето споменът за освободителните битки на Тракия и Македония от вас - потомците на нашите герои.
Никола е родом от Голямо Буково - в сърцето на Странджа. Той е тук всяка година, а неговите години са към този момент 100. Обяснението е просто.
Никола Мирчев - секция " Тракийска памет " - Бургас: Аз си обичам България и си обичам местността. Мечтая за Странджата и до края, до живот ще бленувам.
Затова Никола даде обещание - да се върне и следващата година на Петрова равнища и да уважи героите от въстанието.
 Президентът Радев остава безапелационен за обезщетенията на тракийските бежанци Президентът Радев остава безапелационен за обезщетенията на тракийските бежанци
"Водени от веруюто да принесат и своята дан пред олтара на революцията, тракийските делегати поддържаха взетото в Македония решение за въстание. Когат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР