Президентът Румен Радев е откроил усилията на двете служебни правителства

...
Президентът Румен Радев е откроил усилията на двете служебни правителства
Коментари Харесай

Румен Радев похвали служебните си правителства пред високопоставен гост от САЩ

Президентът Румен Радев е откроил напъните на двете служебни държавни управления през миналата година за увеличение на прозрачността в работата на изпълнителната власт пред гостуващия в страната началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати Джим О`Брайън, заяви прессекретариатът на президента. Гостът ще е в страната през днешния ден и на следващия ден, като съгласно формалното му стратегия ще се срещне с представители на българското държавно управление и с членове на интернационалната бизнес общественост. Обсъжданите тематики ще са свързани с насърчаването на транспарантна и удобна бизнес среда, подпомагането на директните задгранични вложения и усилването на върховенството на закона. От прессекретариата на президента обаче цитират единствено думите на Радев, само че не и на Джим О`Брайън.

" Силна стопанска система, проспериращо общество и свободни медии могат да се градят единствено на върховенството на правото и това изисква битката с корупцията да не е подвластна на политически или други съображения ", е декларирал още президентът. Той е оценил високо поддръжката, която гражданското общество е получило по линия на Закона " Магнитски ". Подчертал и нуждата от действителна политическа воля за осъществяване на промяна в системата на правораздаването. " Такава промяна ще сътвори качествено нова бизнес среда в България, условия за привличането на стратегически вложения и на първо място ще укрепи държавността ", показал Румен Радев.

Според него българското общество чака от прокуратурата съответни дейности по импортираните от служебните държавни управления през м.г. редица сигнали за осъществени нарушавания в ръководството, което е наложително изискване за връщането на доверието в институциите.

Провеждането на почтени парламентарни избори, създаването на законодателната рамка, нужна за използването на Плана за възобновяване и резистентност, процеса на присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване и Шенген, както и енергийната диверсификация, също са били измежду тематиките на срещата, се споделя още в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР