Президентът Румен Радев даде подробна информация около това кога и

...
Президентът Румен Радев даде подробна информация около това кога и
Коментари Харесай

Радев: Зад гърба ми са подали невярна информация на естонския президент


Президентът Румен Радев даде подробна информация към това по кое време и дали е бил контактен със инфектиран с ковид и за какво е прекратил визитата си в Естония. Той сподели пред медиите негативния си тест за още при кацането си на летище София.

" Благодаря на моите доброжелатели в България, които надълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите сътрудници президенти, за интернационалните ми изяви, побързаха зад тила ми да показват на Естония своята версия за контакт с COVID-19. За мен това е образец за интензивно мероприятие ", сподели президентът.

" Противно на спекулациите нито аз, нито моята делегация, нито вие сте били поставяни под карантина. От началото на рецесията с COVID-19 аз имах непрестанен контакт с хиляди хора, само че прецизно съблюдавам ограниченията и не съм имал проблем ", съобщи президентътслед идването си в България.

Радев разясни, че за по-малко от седмица са му направени два PCR теста - във вторник за Гърция и през вчерашния ден, с цел да са " спокойни моите домакини в Естония ". И двата теста са негативни, сподели той и сподели на публицистите негативните си резултати, след което си потегли.

" Знаем, че президентът е бил известен от началника на защитата адмирал Евтим Евтимов, че ген. Петров е инфектиран. Какво се е случило оттова нататък... ограниченията са идентични за всички. С идването си в България той се смята за контактно лице, ще бъде подложен под карантина, ще му бъде препоръчан PCR тест на летището и до момента в който излязат резултатите, ще е под карантина. На екипажа ще им бъде препоръчан PCR тест на място на летището, да се следят, в случай че имат признаци, да уведомят персоналния си доктор или РЗИ ", съобщи на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов.

И посочи, че през днешния ден шефът на РЗИ-София е известен, че президентът е бил контактен на позитивен с PCR тест.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР