Президентът Румен Радев даде интервю за телевизия Россия 24 за

...
Президентът Румен Радев даде интервю за телевизия Россия 24 за
Коментари Харесай

Радев пред Россия24: Връзките между нашите народи са живи и трябва да вървят напред

Президентът Румен Радев даде изявление за телевизия „ Россия 24 ” за ролята на Русия в освобождението на България и за връзките сред двете страни. Интервюто е взето в навечерието на 3 март, само че се популяризира от съветската телевизия през днешния ден.

Интервюто е направено на 1 март на " Дондуков " 2. Тогава Радев съобщи, че еврофилия не би трябвало да бъде равнозначно на русофобия и че " връзките сред нашите нации са живи, изключително в чисто човешки, прочувствен, културен проект и в случай че щете, на религиозно ниво, само че в политически и стопански проект нашите връзки бяха накърнени по време на прехода. Мисля, че нашите връзки би трябвало да се развиват и да вървят напред ".

Президентът сподели още, че Санстефанският кротичък контракт е " възкресил България " в границите, за които са мечтали възрожденците. Той добави, че Берлинският контракт и " целият 20-и век " са изменили границите на Балканите и в този момент доста хора с българско съзнание живеят отвън рамките на своята татковина.

В края на изявлението президентът прави паралел сред специалността си на боен авиатор и опита си в политиката.

„ Въздушният пердах е рицарско занятие. Този код на държание не всеки път е обвързващ в политиката. И по тази причина тя е в действителност огромно предизвикателство и не би трябвало да се оставя в ръцете на нечестни хора ”, споделя той.

Интервюто беше публикувано след скандално предаване по съветската социална телевизия с остри нападки към българските управляващи и Румен Радев, че са „ не запомнили кой е освободил страната им ”, както и разочарованието на съветския патриарх Кирил от словото на президента, който благодари на всички народи-освободители, а освен на съветския.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР