Президентът Румен Радев беше домакин на традиционния прием на ръководителите

...
Президентът Румен Радев беше домакин на традиционния прием на ръководителите
Коментари Харесай

Радев пред чуждите посланици: ЕС трябва да докаже, че е основан на правила

Президентът Румен Радев беше хазаин на обичайния банкет на ръководителите на дипломатическите задачи у нас. Радев определи 2023 като година на предизвикателства - измежду тях продължаващата втора година опустошителна война на Русия против Украйна:
Прочетете още
" Всеки ден от тази война е опасност за световния мир, сигурност и икономическо развиване. Светът навлезе във фаза на огромни, стопански обществени и - мога да кажа - софтуерни разтърсвания. Дезинформацията, рисковете, свързани с потреблението на изкуствен интелект, климатичните аномалии и естествени бедствия, демографията - всички тези провокации слагат човечеството пред доста нови тествания и решението е в нашите групови старания ", сподели Радев.

По негови думи измежду стратегическите цели на България остават участието на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване и в Еврозоната, съобщи БНР.

" Аз чакам, че България ще продължи да дава още по-голяма добавена стойност в процеса на разработване на общите позиции в Европейски Съюз и НАТО, в Организация на обединените нации. Но също така очаквам Европейски Съюз да потвърди, че е съюз, учреден на правила и че не може повече България и Румъния да бъдат отвън пълноправното Шенгенско пространство в случай, че са изпълнили всички нужни критерии и условия ", сподели още президентът Радев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР