Президентът Росен Плевнелиев, който бе посочен от ГЕРБ за водач

...
Президентът Росен Плевнелиев, който бе посочен от ГЕРБ за водач
Коментари Харесай

Започнаха скандалните задкулисни схеми за съставяне на правителство

Президентът Росен Плевнелиев, който бе посочен от ГЕРБ за лидер на договарянията за сформиране на държавно управление, може да обезпечи и поддръжка от „ Възраждане ” по време на гласуването в пленарна зала. На пръв взор сходна колаборация сред евроатлантическа и проруска партия звучи неуместно. Според осведомени истината обаче е, че е изцяло допустимо да стане факт. Стига от групировката на Бойко Борисов да не се откажат от проектите си за сформиране на кабинет. Топлата връзка сред двете сякаш враждуващи обединения би трябвало да прокара предприемачът Милен Врабевски, който е непосредствен другар на Плевнелиев и спонсор на шефа на „ Възраждане ” и няма по какъв начин да му откаже услуга.
Разбира се, хората на Костя Копейкин няма намерено да се коалират с Бойко Борисов, защото сходно съглашателство не е преференциално за нито една от двете страни. Съюзявайки се намерено с хората на Путин у нас, групировката на Борисов рискува да бъде изритана от Европейската национална партия. Почти несъмнено е, че реакция ще има и от Европейски Съюз, откъдето ще ни бъдат спрени еврофондовете.
За „ Възраждане ” също не е преференциално да стават част от ръководещата проатлантическа коалиция. Все отново, техният водач се заканва да желае провеждането на референдум за излизане от Европейски Съюз и НАТО. От друга страна Костадинов е наясно, че при едни бъдещи избори, надали ще повтори сегашният си резултат. Подобно на „ Атака ” и Вътрешна македонска революционна организация обединения, които сякаш са срещу всички, само че не оферират опция, залязват толкоз бързо, колкото и набират скорост. Пресен образец е Слави Трифонов, който от първа политическа мощ, единствено за една години изпадна зад борда. Разбира се Копейкин в никакъв случай няма да си признае намерено, че няма интерес от следващите предварителни избори. Тяхното отбягване, както е ясно, зависи от триумфа на водените от Росен Плевнелиев договаряния за държавно управление. За да не бие на очи златният пръст на „ Възраждане ”, е фиктивен комфортен сюжет. Той планува няколко депутата от редиците на „ Възраждане “ да поддържат гласуването на бъдещото държавно управление. Въпрос на сделка е дали „ бунтарите-русофили ” официално ще бъдат изгонени от партията поради неправилния си избор, или просто Копейкин ще ги оправдае, че са дали своят вот по съвест. На процедура Копейкин е единственият вид кабинетът на ГЕРБ да мине. След отхвърли на „ Продължаваме промяната ”, „ Демократична България ” и Българска социалистическа партия даже да преговорят с ГЕРБ, единственият вид за болшинство е поддръжка от Движение за права и свободи и „ Български напредък ” на Стефан Янев.
От придвижването към този момент оповестиха, че упорстват за сформиране на държавно управление, а групировката на Янев намерено се предложи на Бойко. Дори и трите партии да се схванат някак си за кабинет от специалисти, вид „ Правителство на националното избавление ”, депутатите им са едвам 115. Оставащите шест гласа до заветните 121, би трябвало да бъдат обезпечени от Костя Копейкин. Запознати настояват, че  Плевнелиев няма да има проблем да обезпечи гласовете на „ Възраждане ”. В случая, договарянията няма да са с Костя Копейкин, а с близкия другар на Плевнелиев доктор Милен Врабевски, който е притежател на най-голямата българска компания за клинични тествания на нови медикаменти. За него се твърди, че е измежду главните донори на „ Възраждане ”. Милионерът Врабевски от години обилно подкрепя политическата кариера на Костадин Костадинов и покрива разноските по акцията на партията му.
Без тази благотворителност и контактите на Врабевски, които отварят не една и две порти на Копейкин, „ Възраждане ” и до през днешния ден щеше да бъде една от многото маргинални обединения, настояват осведомени.  Поради тази причина Костадинов не може да си разреши да отхвърли молбата на ментора си.
Макар да финансира русофилската партия, самият доктор Милен Врабевски надалеч не е почитател на диктатора от Кремъл. Бизнесменът даже може да мине и за глобалист. Врабевски се хвали с познанството си с голям брой западни политици, измежду който и даже някогашния президент на Съединени американски щати Бил Клинтън. Чрез фондацията си „ Българска памет ” предприемачът финансира голям брой благотворителни дела – от ин витро-процедури за небогати фамилии, през финансиране на книги или обучителни стипендии за българи в чужбина, до издигането на паметника на цар Самуил  в центъра на София. Подкрепата на „ Възраждане ” не е спънка предприемачът да е непосредствен и до ГЕРБ. В проведените от фондацията му начинания чести посетители са Бойко Борисов, евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, кмета на София Йорданка Фандъкова.
Постоянно наличие е и приятелят му Росен Плевнелиев. Създадените от двамата фондации, „ Българска памет ” на Врабевски и „ Решения за бъдещето ” на Плевнелиев от години си сътрудничат при голям брой начинания, свързани с младите българчета.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР