Президентът Реджеп Тайип Ердоган предложи късно в понеделник да създаде

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган предложи късно в понеделник да създаде
Коментари Харесай

Ердоган: Байдън пише история с кървави ръце

Президентът Реджеп Тайип Ердоган предложи късно в понеделник да сътвори нова администрация за Йерусалим.

По време на конференция в президентския комплекс в Анкара Ердоган предложи концепцията, че „ Турция ще поддържа както политически, по този начин и военно всяка стъпка по този път “, съобши в. Сабах.

" Израел е терористична страна, която се пробва да легитимира дейностите си, като загатва съпротивата на палестинците ", сподели той, осъждайки нападенията на Израел против джамията Ал-Акса и безразборното бомбардиране на района.

" Те нямат военни самолети, вие имате безчет. Кого се пробвате да заблудите? " попита той.

" Тези, които не са ужасени от убийството на палестински деца от Израел, са ужасени от обстоятелството, че и израелските деца се опасяват ", добави Ердоган.

Ердоган също остро подлага на критика утвърждението на американския президент Джо Байдън на продажбите на оръжие за Израел.

" Вие пишете историята с кървави ръце, като подкрепяте Израел, който нападна Газа ", сподели той.

Коментарите на турския президент съставляват една от най-силните му офанзиви против Байдън след идването му в Белия дом през януари.

" Принуден съм да кажа това. Защото не мога повече да мълча по този въпрос. “, съобщи турският президент.

Миналата седмица Ердоган упрекна Израел във водене на „ тероризъм “ и даде обещание да събере света в отбрана на Газа.

„ Днес видяхме подписа на Байдън за продажбите на оръжия за Израел “, сподели Ердоган във връзка със известия в американските медии за нова доставка на оръжие на стойност 735 милиона $, утвърдена от администрацията на Байдън.

„ В палестинските територии има гонене, премеждия и кръв. И вие подкрепяте това”, сподели Ердоган на Байдън.

При израелските офанзиви против Газа са убити 145 души, в това число 41 деца и 23 дами, и още са 1100 ранени. Само при бомбандировките в неделя има 42 жертви.

Израел окупира Източен Йерусалим по време на арабско-израелската война през 1967 година и анексира целия град през 1980 година, в ход, който още не е приет от интернационалната общественост, напомня в. Сабах.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР