Президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви нови драконовски мерки и частично

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви нови драконовски мерки и частично
Коментари Харесай

Обявиха пълна блокада на Турция по време на Рамадана

Президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи нови драконовски ограничения и отчасти блокиране през първите две седмици на Рамадана, с цел да понижи разпространяването на ковид в страната.

Според новите и по-строги ограничения, комендантския час през седмицата ще стартира по-рано сред 19:00 и 5:00 ч. През уикендите остава тридневния комендантски час. Работното време в обществения бранш се редуцира до 16:00 ч.

Служителки, които са бременни, и тези с деца под 10-годишна възраст и чиновници с хронични болести ще бъдат в административен отпуск.

Въвежда се още веднъж възбрана за междуградските пътувания, с изключение на в изключителни случаи.

Гражданите на възраст над 65 години и под 18 години, които от месеци имат право да излизат единствено от 10 до 14 ч., в този момент няма да имат право да употребяват и публичния превоз.

Кафенета и заведенията за хранене още веднъж са затворени от през вчерашния ден. Те могат да правят само поръчки по домовете.

Фитнеси, спортните зали, кина театри и развлекателните центрове се затварят. Конгреси, сватби, годежи и сходни събития в затворени пространства ще бъдат отсрочени доникъде на май.

Бръснарски и фризорски салони, СПА, масажни центрове и други също приключват работа.

Моловете и огромните търговски центрове остават отворени.

В образованието, детските градини и всички класове като се изключи 8-и, 12-и ще преминат към отдалечено образование от четвъртък.

Хотелите и заведенията за хранене към тях ще могат да обслужват единствено клиентите си.

Ердоган означи, че по-строги ограничавания ще бъдат неизбежни, в случай че с тези не се реализиран нужните резултати.

Днес Турция още веднъж е преди всичко в Европа, като означи следващия връх с 59 187 нови случая на COVID-19, и 273 нови смъртни случая, за последните 24 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР