Президентът Реджеп Ердоган е убеден, че ислямските терористи от ИД,

...
Президентът Реджеп Ердоган е убеден, че ислямските терористи от ИД,
Коментари Харесай

Ердоган: Турция развенча мита за "Ислямска държава"


Президентът Реджеп Ердоган е уверен, че ислямските терористи от ИД, представяни като непобедима организация, в реалност нищо не съставляват и Турция е потвърдила това на света, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Ердоган приказва през днешния ден на съвещанието на парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), на която той е водач. Според него сполучливата интервенция „ Щит на Ефрат “ е първият сериозен удар против ИД. Той разяснява идната в Сочи среща на тримата водачи на Турция, Русия и Иран, и означи, че тя има извънредно значение от позиция на бъдещето на района. „ Развитието на събитията в Сирия и Ирак принуди Турция да създаде лични способи за решението на казуса. Независимо от продължаващите различия по някои въпроси, по-важни са резултатите, получени в хода на тясното съдействие с Русия. Похвално е, че Иран тогава също се съобрази с ползите на Турция “, уточни президентът. Той даде висока оценка за равнището на днешните връзки с Багдад. Ако управлението на Северен Ирак не беше позволило съдбовната неточност, връзките с района биха били на високо ниво, съобщи Ердоган. Той напомни, че при всяка опция Анкара споделя с Вашингтон и обществеността своето безпокойствие във връзка неправилната районна политика на Съединени американски щати. „ Процесът на появяването и изгубването на ИД поражда доста въпроси. Ако с ИД е свършено, тогава за какво в Сирия идват камиони с оръжия? Срещу кого е ориентирано това въоръжение в Сирия? Искаме пояснения за тези дейности. Но работата е там, че на нас така и така всичко ни е известно. Турция не може умерено да следи събитията, които засягат бъдещето на страната “, акцентира Ердоган.

От президентската администрация оповестиха, че на тройната лидерска среща в Сочи на 22 ноември се възнамерява разискването на напредъка, доближат в процеса на понижаване на мащабите на насилието в Сирия, дейностите в зоната за деескалация и битката с терористичните организаци в тази страна. В хода на срещата ще се разискват и въпросите за доставките на филантропичните помощи в Сирия, за каузи в тези доставки на трите страни, които са участнички в женевския развой според резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за политическото урегулиране на спора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР