Президентът Радев удари безпрецедентно дъно днес като наложи вето на

...
Президентът Радев удари безпрецедентно дъно днес като наложи вето на
Коментари Харесай

„Тежко квичене, когато се резне някое руско кранче у нас“

Президентът Радев удари невиждано дъно през днешния ден като наложи несъгласие на таксата от 20 лева./мВтч за транспорт на съветски газ, която приехме в Народното събрание. С това свое деяние Радев се доразобличи като основен проводник на ползите на Путин в България.

Тежко квичене настъпва всякога, когато се резне някое съветско кранче у нас - дали нефт, нуклеарно гориво, газ или оръжейни доставки драмата е тежка и съответните обслужващи лобисти късат ризи по тв приемниците. В случая къса ризи основният лобист Радев, само че освен по тв приемника, а пред Конституционен съд.

Радев, обаче се е объркал - българският народен интерес е над съветския. И колкото и да обича Путин няма по какъв начин това да е за сметка на България, най-малко до момента в който е президент.

Таксата ще бъде прегласувана и въведена, а Газпром ще си заплаща годишно по към 3 милиарда лева за опцията да транзитира газ през България. Тези 3 милиарда лева ще влизат в българския бюджет.

Реакцията на Радев не е подбудена от грижа за връзките ни с Унгария и Сърбия или Северна Македония, тъй като тези страни получават газа по фикцирани цени на входни точки на личните си граници, като превозването и всички разноски до там са грижа на Газпром и сходна такса не оказва никакво въздействие върху крайната цена за тях.  Таксата ще е за съветската компания, която години наред задушаваше стопански България.

За Радев има и други неприятни вести - считаме да премахнем всяка взаимозависимост, която имаме от Русия - от енергетика до армейско въоръжение. Тогава може би и самият Радев ще усети, че в Съюз на съветските социалистически републики Брежнев от дълго време не е на власт.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР