Президентът Радев отново заблуждава и манипулира българското общество, казвайки днес

...
Президентът Радев отново заблуждава и манипулира българското общество, казвайки днес
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Правителството преговаря, а не президентът

Президентът Радев още веднъж заблуждава и манипулира българското общество, казвайки през днешния ден в Асеновград: "Специално за завода на "Фолксваген " аз поканих немския президент. " Това съобщи президентът на републиката (2012-2017) Росен Плевнелиев в коментар за "24 часа " на думите на настоящия държавен глава. И изреди причините:

Първо, в делегацията на немския президент нямаше въобще представител на Фолксваген. Точно противоположното - екипи на немската компания договарят с държавното управление и автомобилния клъстер на България повече от година, като президентството няма безусловно нищо общо с това.

Второ, не е "Фолксваген ", а е "Шкода ". Освен че манипулира, Радев демонстрира и дълбока непросветеност. Повтарям, договарянията до момента се водят не от екипи на "Фолксваген ", а от екипи на "Шкода ".

Трето, самото политическо говорене на Румен Радев по тематиката значи надълбоко недоумение на процеса на договаряния, който е напълно експертен. Решението също е експертно.

Политизирането на тематиката е надълбоко неправилно. Самото говорене пречи, без значение от кого, още повече от президента. Решението може да се вземе скоро, само че може и с известна степен на възможност да се отсрочи. Политическото говорене на Радев е контрапродуктивно и ще ни отдалечи, освен това - ще създаде извънредно отрицателна реакция на вложителя, предизвести Плевнелиев. И прикани: "Като почетен ръководител и основател на автомобилния клъстер на България моля президентът да стои настрани, както до момента. По плана работим и преговаряме дружно с държавното управление повече от година. Радев не е имал нищо общо. По-добре и да няма. "

"Българското общество през днешния ден получи още едно доказателство за разликата сред популисти, в тази ситуация Радев, и публично виновни водачи, които мислят и работят дълготрайно, в действителност желаят тази стратегическа инвестиция да се случи, и точно по тази причина мълчат и работят отдадено повече от година ", заключи Плевнелиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР