Президентът Радев намери интересен начин да сложи прът в колелата

...
Президентът Радев намери интересен начин да сложи прът в колелата
Коментари Харесай

Президентът се запъна за главния секретар на МВР, отказва да го освободи напук на правителството

Президентът Радев откри забавен метод да постави кол в колелата на европейски и антипутински насоченото държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Кабинетът желае (и това е негово право по закон) да бъде освободен основният секретар на Министерство на вътрешните работи, който, съгласно кабинета, не се оправя със отговорностите си.

„ Мотивите към предлагането за премахване на основен комисар Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи са напълно политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция ”, оповестиха от президентството в нарочна позиция.

Тя идва във връзка поисканото предишния петък от премиера Николай Денков да бъде отхвърлен Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Вчера пък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов внесе предложение до президента за издаването на декрет за преустановяване на пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Според него липса на организация и надзор и безучастие са довели до гибелта на служители на реда и повишение на броя на убийствата и тежките закононарушения. При това – с съответни случаи.

Посочените причини за неналичието на организация и надзор върху дейностите на Министерство на вътрешните работи са в остро несъгласие с отчетите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година, направени от самото Министерство на вътрешните работи. В личните си отчети Министерство на вътрешните работи регистрира по-добри резултати и във връзка с записаните, и при разкритите закононарушения, прецизират от “Дондуков ” 2.

От президентството показват, че настояването за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи изцяло се припокрива със записа на партийното заседание на „ Продължаваме промяната “ от май 2023 година, в което уволненията в системата за сигурност са стимулирани с задачата „ локалните избори ще са с наше Министерство на вътрешните работи “.

„ Българските жители и медиите могат да изискат и да се срещнат с Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година, в които професионалната активност на институцията е оценена въз основата на съответни данни и статистически индикатори. Така те ще могат сами да преценяват каква е същинската причина за настояването за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи ”, прибавят в позицията си от президентството.

Преди няколко дни Кирил Петков (по мотив изцепките на президента на вр. Шипка, б.р.) разгласи че Румен Радев не желае промяната на Тодоров:

Зад множеството политици, които се надъхват с псевдопатриотизъм, се крие една елементарна истина – желаят повече власт или не желаят да правят отстъпка власт, която към този момент са имали. Нека си кажем обаче почтено защо действително става дума! Всички разбираме, че същинската драма зад думите на президента е, че той просто не желае неговият основен секретар да бъде заменен, макар показните убийства, ужасяващите закононарушения на принуждение и смразяващи престъпни летописи “, написа Петков.

И добави: „ Още в предишното постоянно държавно управление този основен секретар не се справяше, само че президентът застана компактно зад него и отхвърляше да подпише неговата промяна, просто тъй като му беше правилен. Стига толкоз. Сигурността на хората е по-важна от нечия персонална потребност за надзор. “

Това просветление на Кирил Петков обаче явно не впечатли писачите на позиции, основани в „ мозъчния концерн “ на „ Дондуков “ 2. Държавният глава Румен Радев смята, че освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи в този миг ще обслужи само ползи, разнообразни от публичните, прецизираха мозъците на президента.

Самият Петър Тодоров пък съобщи за bTV, няма никакво планове да подава оставка и ще продължава да извършва дилемите си в министерството.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР