Президентът планираше шокова терапия на аржентинската икономика Аржентинският Сенат (горната

...
Президентът планираше шокова терапия на аржентинската икономика Аржентинският Сенат (горната
Коментари Харесай

Аржентинският сенат отхвърли шоковата терапия на Милей за икономиката

Президентът планираше " шокова терапия " на аржентинската стопанска система
Аржентинският Сенат (горната камара на националния парламент) отхвърли всеобхватния декрет за стопански промени на президента на страната Хавиер Милей, съобщи Ройтерс. Агенцията означи, че това е сериозен удар върху програмата на президента либертарианец за излекуване на " болната " стопанска система на страната посредством строги ограничаващи ограничения.

Ройтерс напомня, че партията на встъпилия в служба през декември икономист Милей - " Свободата идва ", е малцинство в Националния конгрес, където е едвам трета парламентарна мощ.

Така нареченият мегауказ, който в първичния си тип съдържаше 600 члена, бе отритнат с 42 гласа " срещу " против 25 " за ", като въздържалите се депутати бяха четирима. Мащабният пакет от промени ще бъде дефинитивно отритнат, в случай че против него гласоподава и болшинството в долната камара на Народното събрание на Аржентина - Камарата на депутатите.

" Много е просто - този декрет е противоконституционен ", сподели сенаторът от опозицията Мартин Лусто, представен от Българска телеграфна агенция, във връзка на вота си " срещу ".

Указът, публикуван от Милей единствено дни след встъпването му в служба, има за цел " шокова терапия " на аржентинската стопанска система, включително и обезценяване на локалната валута - песо, с над петдесет %, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР