Президентът Петър Стоянов навършва 70 години днес. Инициативен комитет начело

...
Президентът Петър Стоянов навършва 70 години днес. Инициативен комитет начело
Коментари Харесай

Петър Стоянов на 70 години - юбилеят събра интелектуалци и общественици

Президентът Петър Стоянов навършва 70 години през днешния ден. Инициативен комитет отпред с писателя и драматург Стефан Цанев провежда отбелязването на юбилеяу като събра интелектуалци и общественици подкрепили кандидатурата на Стоянов за държавен глава преди четвърт век.

25 години откакто влиза в постройката на " Дондуков " 2 и в деня когато чества 70 годишния си празник, инетелктуалците, които през 1996-та поддържаха кандидатурата му за президент, а през днешния ден са негови другари се събраха, с цел да благодарят на Петър Стоянов, че въпреки и единствено за един мандат на поста е извършил обещанието за цивилизационния избор на България към НАТО и Европейския съюз.

Когато през днешния ден Вашите вести стартират с това в каква тежка рецесия живеем и в какво тежко време сме, ми се ще да припомня, че времето преди 25 години беше може би най-тежкото в новата българска история. И откакто успяхме да преодолеем тогава тези компликации, аз съм уверен, че през днешния ден ще преодолеем и днешните компликации, споделя Петър Стоянов, президент на България (1997 - 2002).

И през днешния ден Стоянов е уверен оптимист, както и преди четвърт век и споделя, че рецесиите се преодоляват даже с непопулярни решения.

Идеята да се следва сляпо и постоянно публичното мнение в избрани исторически моменти може да се окаже неправилната концепция. В избрани исторически моменти всяка страна, освен България, има потребност от водачи, които да прогледнат няколко десетилетия напред. Дай Боже България постоянно да има такива водачи. Аз имам вяра, споделя Петър Стоянов, президент на България (1997 - 2002).

В началото на 1997-а Петър Стоянов поема поста президент в изискванията на тежка политическа и икономическа рецесия след ръководството на кабинета " Виденов ". Сметките на страната ни са блокирани, България е във банкрут.

Факт е, че президентът, тогава, Петър Стоянов се оказа на висотата на тези провокации и увличайки хората към себе си, дружно със своите другари, колежи, сътрудници съумяха да ни преведат през едни доста тежки времена, споделя проф. Николай Габровски.

Той беше обединител, той беше човек, ходеше по земята, поздравяваше и младо и остаряло и малко и огромно. Рядкост, човек който е на този пост да си държи човещината на душата, споделя Валя Балканска.

Г-н президента Петър Стоянов е индивидът, който продължава да строи мостове сред България и останалия свят, споделя Петър Янев.

А съгласно Стоянов на България през днешния ден е нужно самочувствие: Ние не можем да стоим на края на стола в Европейски Съюз като в последния миг поканен родственик от провинцията. Ние наложително би трябвало да имаме своя физиономия, свое мнение, своя явен изказ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР