Президентът не озвучи пътната карта на своите действия30 септември 2022

...
Президентът не озвучи пътната карта на своите действия30 септември 2022
Коментари Харесай

Путин не е разкрил всички карти: основните изненади на Кремъл предстоят

Президентът не озвучи " пътната карта " на своите дейности

30 септември 2022 година е денят, в който от позиция на публичната политика Владимир Путин най-сетне стана себе си. Не, несъмнено, и преди този петък Путин също беше същински и въобще не криеше своите възгледи, морални настройки и хрумвания. Достатъчно е да си напомним, че мюнхенската тирада - събитието, което бележи началото на откъсването на Русия от политическата кръвоносна система на груповия Запад - беше чута преди повече от петнадесет години.

Но в последния ден от първия месец на тази есен за първи път чухме и видяхме политическите възгледи на президента на Руската федерация в тяхната целокупност и, няма да се уплаша от тази дефиниция, в цялата им голота.

Като произхождащ от тайните служби, Путин добре осъзнава значимата роля, която играе способността да се крият проектите и желанията в политическата битка. Като един от най-опитните политици в света, Путин добре осъзнава обстоятелството, че какъв брой е значимо да прикривате стъпките и дейностите си благодарение на смешки и евфемизми. Но на 30 септември нямаше евфемизми. Вместо това имаше оголени нерви. Вместо това имаше водач на голяма страна и нуклеарна мощ, който говореше от сърце, без да крие или утаява безусловно нищо.

Този петък е денят, в който Русия публично се сплоти с Новоросия (или най-малко със забележителна част от Новоросия). Съответно Владимир Путин можеше да стартира речта си на тържествената гала по включването на нови райони в Руската федерация единствено като приказва за това главно политическо събитие на деня (както и на седмицата, месеца, годината и трите минали десетилетия).

И подобен диалог, несъмнено, се организира: „ Това е неотменимо право на хората, то се основава на историческото единение, в името на което завоюваха поколенията на нашите предшественици, тези, които от началото на Древна Русия в продължение на епохи създаваха и защитаваше Русия. Тук, в Новоросия, водят война Румянцев, Суворов и Ушаков, Екатерина II и Потемкин основават нови градове. Тук нашите дядовци и прадядовци са починали по време на Великата отечествена война. Ние постоянно ще помним героите на " съветската пролет ",тези които не се смириха в 2014 година с неонацистския държавен прелом в Украйна “.

От речта на президента на Руската федерация обаче бързо стана ясно, че макар цялото си злокобно значение „ неонацисткият държавен прелом в Украйна “ към момента не е моментът, сложил началото на веригата от събития, чиято междинна кулминационна точка наблюдавахме този петък.

От позиция на Владимир Путин свалянето на президента Янукович е единствено един от клоните на едно отровно дърво, което от епохи трови и унищожава всичко към себе си. Как тъкмо се споделя това дърво? Сами знаете по какъв начин – груповият Запад, концентрацията на всичко най-лошо, всичко най-гадно, всичко най-отвратително, което е на планетата.

Путин си спомни всичко за Запада и неговия флагман Съединените щати: унищожаването на коренното население на доста страни и територии, пристрастяването им към опиума, атомната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки и безчет други жестокости, осъществени от тази част на света, която назовава себе си " либерален ", само че, както буйно има вяра президентът на Русия, той несъмнено не е подобен.

Терминът " религия " като цяло може да се смята за основен - както във връзка с разбирането на програмната тирада на Путин, по този начин и във връзка с разбирането на всички негови дейности през тази година. Чувстваше се, че в един миг Путин реши: към този момент не можем да се преструваме, че Русия няма работа с непоносим октопод, който се пробва да я удуши с пипалата си. Трябва да дадем съдбоносен отпор на този октопод. В противоположен случай Русия просто ще престане да бъде Русия: „ Западът е подготвен да прекрачи всичко, с цел да резервира тази неоколониална система,

Русия по едно време също плащаше тази „ лихва на хегемона “, само че към този момент не има намерение да го прави: „ Скъпи другари, през днешния ден ние се борим за обективен и свободен път, на първо място за себе си, за Русия. За да остане диктатът, деспотизмът вечно в предишното. Убеден съм, че страните и народите схващат, че политика, построена върху изключителността на който и да било, върху потискането на други култури и нации, е по своята същина незаконна. Че би трябвало да обърнем тази срамна страница. Започналият колапс на западната надмощие е необратим. И отново дублирам: няма да е както преди. ”

Защо няма да е? Защото на страната на Русия е освен силата, с която тя още веднъж се зарежда през последните години. Истината и моралът са на страната на Русия. Както директно следва от речта на Путин, решението му най-сетне да даде „ решителната борба “ на Запада се основаваше на морални съображения не по-малко, в сравнение с геополитически съображения.

С какво наяве омерзение В. В. П. приказва за това по какъв начин свещените понятия „ мама “ и „ баща “ се заменят на Запад с „ родител едно “ и „ родител две “. Какво възприятие на омерзение можеше да се види в гласа на президента, когато той описа по какъв начин в Съединени американски щати и Европа на децата им набиват в главите надали не от дребни, че има и други " полове " с изключение на мъжете и дамите.

Путин е уверен, че Русия не е сама в битката си против " сатанизма " (термин, който беше директно употребен от президента). В други елементи на света западният неоколониализъм също не се приема добре. Но, както следва от речта на президента, появяването на открити съдружници в Москва е въпрос на бъдещето. Докато тя ще се бори за себе си, за своите ползи, за морал и истина, тя е сама: „ Те не желаят да сме свободни, само че желаят да ни видят като колония. Те не желаят равноправно съдействие, а обир. Искат да ни видят не като свободно общество, а като навалица бездушни плебеи... Искам да ви припомня, че претенциите за международно владичество в предишното са били нееднократно разбивани от смелостта и твърдостта на нашия народ. Русия постоянно ще бъде Русия и ние ще пазиме както нашите полезности, по този начин и нашата татковина в този момент.

Ясно е, че тази борба няма да е лесна. Врагът е подъл, рисков и най-после загуби всички " спирачки ". Путин съобщи напряко: зад саботажите против „ Северен поток “ стоят „ англосаксонци “. Много значима теза на президента, която може да има съответни " дълготрайни " последици.

Владимир Путин обаче остави диалога за съответните „ дълготрайни “ последици – за тактиката на дейностите на Русия в новите граници – за по-късно. И Западът, мисля, ще отговори изцяло на Русия и нейния президент малко по-късно. Владимир Зеленски обаче бързо откри метод също да бъде в центъра на медиите: той разгласи подаването на молба за ускорено влизане на Украйна в НАТО. Ако обаче „ да обещаеш не значи да се ожениш “, то подаването на молба напълно не е еднакво на автоматизираното й задоволство. 30 септември беше денят на Путин, а не денят на Зеленски.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР