Президентът на Зимбабве Емерсън Мнангагва оцеля при бомбено нападение в

...
Президентът на Зимбабве Емерсън Мнангагва оцеля при бомбено нападение в
Коментари Харесай

Брутално кърваво ВИДЕО показа как президентът на Зимбабве едва оцеля при бомбено нападение

Президентът на Зимбабве Емерсън Мнангагва оцеля при бомбено нахлуване в град Булавейо. Това оповестяват международните осведомителни организации.

Кадри от гърмежа на стадиона в града демонстрират Мнангагва да напуща мястото след изявление пред поддръжници, когато бомбата е избухнала.

Държавният глава не е потърпевш, разгласи представителят му. Но измежду ранените има висши публични лица, разкриват локални медии.

Мнангагва пристигна на власт през ноември предходната година, сваляйки от власт някогашния си наставник Робърт Мугабе. Президентът е бил в Булавейо на избирателен протест на партията си преди парламентарните избори, планувани за 30 юли. Изборите ще са първите в Зимбабве, откогато Мугабе беше свален след 37 години на власт.

Говорителят на президента разгласява изказване, в което се споделя: " През последните години имаше многократни опити за лишаване на живота на президента. "

Местно издание оповестява, че вицепрезидентът Кембо Мохади е получил пострадвания по краката при гърмежа, само че към този момент няма публично удостоверение. Вестникът дефинира детонацията като опит за атентат.

Други висши публични лица са били ранени, както и някои от бодигардовете им.

Известен с прякора " Крокодила " поради политическата му сръчност и прозорливост, Мнангагва получава военно образование в Китай и Египет.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР