Президентът на Ювентус Андреа Аниели коментира провалилия се проект за

...
Президентът на Ювентус Андреа Аниели коментира провалилия се проект за
Коментари Харесай

Аниели: Суперлигата бе отчаян зов за помощ

Президентът на Ювентус Андреа Аниели разяснява провалилия се план за основаване на Суперлига. „ Бианконерите “, дружно с Барселона и Реал Мадрид, не престават да стоят зад концепцията и не отстъпват от своята позиция, за разлика от останалите европейски грандове, които се отдръпнаха.

По думите на Аниели Суперлигата не е била опит за прелом, а обезверен вик за помощ от страна на футболните клубове на остарелия континент.

„ От години се пробвам да трансформира европейските клубни шампионати, тъй като знаците на рецесия бяха забележими още преди пандемията. Суперлигата не беше опит за прелом, а обезверен вик за помощ. Споразумението сред създателите на Суперлигата беше обусловено по отношение на предварителното утвърждение от УЕФА за надпреварата. Отговорът беше нахален към всички участници, а в този момент агресивното отношение продължава към три клуба “, счита Аниели.

„ Не с този вид държание се реформира футболът, изправен пред рецесия. За благополучие, знам, че не всички в УЕФА схващат протичащото се по същия метод. Има предпочитание за разговор. Другите спортове също са изправени пред промени от този вид. Почти всички заинтригувани от спорта страни пазят тезата, че моделът би трябвало да бъде изменен “, добави босът на Юве.

„ Ювентус, Барселона и Реал Мадрид са решени да реализират цялостна промяна на евротурнирите и най-много в полза на клубовете, които демонстрираха, че се опасяват “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР