Президентът на Южна Корея призова за създаване на пътни и

...
Президентът на Южна Корея призова за създаване на пътни и
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея призова за създаване на железопътна общност в Азия

Президентът на Южна Корея прикани за основаване на пътни и железопътни връзки сред страната му и КНДР до края на годината, написа " Гардиън ".

Мун Дже-ин предложи основаване на " Железопътна общественост в Североизточна Азия " сред двете Кореи, Съединени американски щати и четири страни, които той не загатна в тирада във връзка 73 година от края на японското колониално ръководство на Корейския полуостров. По-късно от прессекретариата на президента прецизираха, че останалите страни ще са Китай, Русия, Япония и Монголия.

 Срещата на върха Ким Чен-ун - Мун Дже-ин на 12 или 13 септември
Срещата на върха Ким Чен-ун - Мун Дже-ин на 12 или 13 септември

Това заяви съветникът на президента на Южна Корея

Но предлагането е изправено пред спънки като интернационалните наказания, които санкционират КНДР поради нуклеарната стратегия.

Мун уточни първите дни на Европейския съюз като модел, където комерсиалният и политически блок стартира като общественост за търговия на стомана и въглища . Той счита, че разширените контакти и евентуалното икономическо съдействие могат да се трансфорат в движеща мощ за нуклеарно разоръжаване.

" Въпреки че политическото обединяване е надалеч отсам, установяването на мир сред Юга и Севера и свободно пътешестване, и образуването на взаимна икономическа общественост е същинското ни избавление ", сподели Мун Дже-ин.

" Тази общественост ще докара до енергиен блок и стопански блок в Североизточна Азия посредством разширение на икономическата зона на континента и това ще се трансформира в основа за взаимно битие и разцвет на Североизточна Азия. И това ще бележи началото на многостранна система за сигурност в Североизточна Азия ", разгласи южнокорейският президент в обръщението си по случай празника.

Но той предизвести, че икономическото съдействието не може да бъде изцяло осъществено, до момента в който КНДР има нуклеарни оръжия.

Мун се чака да посети Пхенян през септември за третата среща на върха с водача на КНДР Ким Чен-ун.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР