Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин каза при завръщането си

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин каза при завръщането си
Коментари Харесай

Мун Дже-ин ще предаде на Тръмп писмо от Ким Чен-ун

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин сподели при завръщането си от визитата си в Северна Корея, че севернокорейският водач Ким Чен-ун му е предал обръщение, което да връчи на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предадоха международните организации.

Ким е изразил пред Мун също по този начин вяра, че в скоро време ще се организира нова среща на върха сред него и Тръмп. Първата среща сред тях беше на 12 юни в Сингапур.

Севернокорейският водач е декларирал още, че желае бързото довеждане докрай на денуклеаризацията, описа още Мун.

" Ким Чен-ун показа, че желае бързо да се завърши денуклеаризацията и той да се концентрира върху икономическото развиване ", сподели южнокорейският водач.
" Ким изрази вяра, че американският държавен секретар Майк Помпейо ще посети Северна Корея скоро и че в близко бъдеще ще може да има среща на върха с Тръмп, с цел да може процесът на денуклеаризацията да се придвижи напред бързо ", сподели Мун, съобщи Ройтерс.-->

Южнокорейският водач напомни, че идната седмица той ще се срещне с Тръмп и ще му съобщи посланието от Ким. На тази среща той и Тръмп ще разискват задачата, декларирана от водачите на двете корейски страни да се разгласи публично завършек на Корейската война до края на актуалната година, съобщи Асошиейтед прес.
 Севернокорейският водач Ким Чен-ун и президентът на Южна Корея Мун Дже-ин БГНЕС
" Надявам се, че мирният контракт със Северна Корея ще бъде подписан в близко бъдеще ", съобщи Мун, представен от ТАСС.
Корейската война /1950-1953 г./ механически продължава, тъй като завърши с преустановяване на огъня, а не с кротичък контракт, напомня АП. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР