Президентът на Венецуела Николас Мадуро подкрепи предложението на папа Франциск

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро подкрепи предложението на папа Франциск
Коментари Харесай

Мадуро нарече Зеленски клоун, който обижда папата

Президентът на Венецуела Николас Мадуро поддържа предлагането на папа Франциск към Украйна за започване на мирни договаряния и остро осъди изказванията на украинския президент Владимир Зеленски против папата. Венецуелският водач счита, че Зеленски е „ същият недодялан смешник като победения Гуайдо “.

Папата знае, че тематиката за Украйна е „ огромна провокация и е настъпил моментът да стартираме договаряния за мир “, съобщи Мадуро в понеделник в ефира на Venezolana de Television. Той акцентира, че „ Венецуела въодушевено и мощно поддържа думите и апела на папата за мир в Украйна “. Мадуро добави, че папа Франциск, почитан в целия свят, се застъпва за мир и договаряния, а Зеленски несвоевременно го наскърбява. Той сподели, че Зеленски му припомня от ден на ден и повече за някогашния самопровъзгласил се президент на Венецуела Хуан Гуайдо, който беше зарязан от венецуелската съпротива и който сега е в Съединените щати. Венецуелският водач счита, че Зеленски е „ същият недодялан смешник като победения Гуайдо “.

По-рано в изявление за телевизионната и радиокомпания RSI Франциск прикани за започване на преговорния развой за Украйна с присъединяване на интернационалните медиатори. В същото време той добави, че когато някой види, че „ е надвит, че нещо не върви, би трябвало да покаже храброст и да договаря “, с цел да предотврати най-лошото и да избегне нови смъртни случаи. В отговора си той употребява израза „ бяло знаме “, който прозвуча преди този момент в журналистически въпрос. Това беше изтълкувано от доста медии като апел за капитулация на Киев. От Ватикана обаче показаха, че папата е споделил, че договарянията " в никакъв случай не значат капитулация, а храброст ". В Киев бяха изразени рецензии на разнообразни равнища, а Министерството на външните работи на Украйна извика апостолическия нунций (посланик). Зеленски отхвърли самодейността на папата за спокойно споразумяване, наричайки я „ виртуално ходатайство “, прибавя ТАСС.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР