Президентът на Университета на Флорида Бен Сасе казва, че професорите не трябва да се чувстват задушени от новия закон на държавата, който постановява, че не могат да „изкривяват“ историята в своите учения

...
Бен Сасе каза пред The ​​New York Times, че професорите
Коментари Харесай

Бен Сасе каза пред The ​​New York Times, че професорите не трябва се чувстват задушени от новия закон на Флорида.

„Искате всъщност да преподавате дебати, които позволяват на хората да навлизат в текстове и да се борят“, каза той.

Сасе, бивш сенатор от Небраска , пое управлението на Университета на Флорида по-рано тази година.

Бен Сасе, бившият републикански сенатор от Небраска, който пое президентството на Университета на Флорида през февруари, пристигна в кампуса на фона на продължаващите противоречия около управителя. Образователните политики на Рон ДеСантис.

Републиканците в щата прокараха редица закони, насочени към ограничаване на преподаването на предмети, включително сексуална ориентация и расово неравенство, а на университетско ниво имаше тревога за как законите, създадени от Републиканската партия, биха повлияли на начина, по който преподавателите преподават на студентите си.

През юли SB 266, който задължава професорите да „изкривяват“ исторически събития, стана закон на Флорида. Законодателството, както е написано, посочва, че основните класове на общото образование „не могат да изкривяват значими исторически събития или да включват учебна програма, която преподава политика на идентичност“ или да преподава, че „системният расизъм, сексизъм, потисничество и привилегии са присъщи на институциите на Съединените щати и са създадени, за да поддържат социални, политически и икономически неравенства."

Но Сасе, който има докторска степен по история от Йейлския университет, каза пред The ​​New York Times в скорошно интервю, че професорите не трябва да се чувстват задушени от SB 266, твърдейки, че миналото "напълно има влияние върху настоящето."

"Няма нищо, което да попречи на професор от Университета на Флорида да преподава това", каза той пред вестника. „Но вие всъщност искате да преподавате дебати, които позволяват на хората да навлизат в текстовете и да се борят. Защото не знаем правилния отговор за всичко.“

„Искам повече любопитство и по-малко догми. Искам по-малко индоктриниране“, добави той.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР