Президентът на Украйна заяви, че гласуването на Камарата на представителите

...
Президентът на Украйна заяви, че гласуването на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Зеленски: Помощта от САЩ показва, че Украйна няма да бъде изоставена

Президентът на Украйна съобщи, че гласуването на Камарата на представителите на Съединени американски щати за приемане на дълго отлагания пакет за военна помощ в размер на 61 милиарда $ демонстрира, че Западът няма да изостави страната му в напъните ѝ да се бори с съветската инвазия.

В изявление за американска телевизия Володимир Зеленски съобщи, че гласуването е посочило, че Украйна няма да бъде " втори Афганистан ", чието прозападно държавно управление се срина по време на воденото от Съединени американски щати евакуиране през лятото на 2021 година

Украинският президент прикани Сената на Съединени американски щати бързо да ратифицира пакета от помощи и предизвести, че страната му приготвя защитата си, опасявайки се, че може да се стигне до огромна съветска атака, преди свежите доставки да доближат до фронтовата линия.

" Наистина би трябвало да стигнем до последната точка. Трябваше да получим утвърждение от Сената, с цел да получим осезаема помощ за бойците на фронта допустимо най-скоро, а не след още шест месеца ", сподели украинският президент.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР