Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че няма да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че няма да
Коментари Харесай

Зеленски отхвърля всякакъв мирен план, който би превърнал войната в замразен конфликт

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че няма да одобри каквото и да е предложение за кротичък проект, който би трансформирал съветската война в неговата страна в замразен спор, съобщи Ройтерс.

Това стана ясно от акцентите на Зеленски в речта му пред Върховната Рада - украинския парламент -  във връзка Деня на украинската конституция. Украинският президент даде знак, че остава срещу всеки кротичък проект, който би замразил териториите, завзети от Русия от нахлуването през февруари предходната година насам, отбелязва Ройтерс.

" Украйна  няма да се съгласи на нито един от разновидностите за замразен спор ", сподели той.

Зеленски изготви проект за мир от 10 точки, който включва възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, изтеглянето на съветските въоръжени сили и връщането на украинските държавни граници.

Киев стартира контраатака, с която се пробва да си възвърне окупираните територии, само че съветската войска към момента държи региони в Източна и Южна Украйна, припомня Ройтерс.

Междувременно Укринформ уточни, че речта на президента Зеленски е била публикувана в Ютуб от парламентарния ефирен канал " Рада ". Агенцията прецизира, че президентът е приказвал повече от час.

Укринформ добавя, че на речта на Володимир Зеленски във Върховната Рада са участвали командващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, министър-председателят на страната Денис Шмихал и министърът на защитата Олексий Резников.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР