Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че въоръжените сили на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че въоръжените сили на
Коментари Харесай

Зеленски обяви отлагането на контранастъплението: каква е причината?

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че въоръжените сили на Украйна се нуждаят от повече време, с цел да се приготвят за оповестеното по-рано контранастъпление. Думите на лидера на Украйна са представени от BBC.

Зеленски означи, че Киев към този момент може да премине в нахлуване и да реализира триумф в това. В този случай обаче въоръжените сили на Украйна ще се сблъскат с огромни загуби на персонален състав.

„ Това е неприемливо, тъй че би трябвало да изчакаме още малко. Имаме потребност от много време “, сподели Володимир Зеленски.
Украинският водач добави, че образуваните за нахлуване бригади към този момент са подготвени за офанзива, само че армията изпитва дефицит на техника, която идва в страната на партиди.

На този декор политическият анализатор Александър Перенджиев сподели, че Украйна не може да стартира контранастъпление по редица аргументи, в това число въпроса за доставките на ракети от Запада.

„ Украйна счита себе си в прочут смисъл за незадоволително обслужвана от Съединените щати “, сподели той в изявление за Lenta.ru .
Той счита, че въоръжените сили на Украйна се нуждаят от изтребители и бомбардировачи от Съединени американски щати, без които е прекомерно рисковано да се стартира контранастъпление.

Друго затруднение може да бъде страхът от елитите вътре в Украйна, които възпират страната да премине към дейна фаза на настъплението.

„ Всичко това сподели на въоръжените сили на Украйна, че контранастъплението в сегашните условия ще бъде безспорен хазарт, който ще докара единствено до крах на персонален състав “, сподели анализаторът.

Превод: GlasNews

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР