Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната трябва да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната трябва да
Коментари Харесай

Зеленски представи държавна стратегия за реинтеграция на Донбас и Крим

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че страната би трябвало да разполага с държавна тактика " за реинтеграция на Донбас и Крим " и назова четирите ѝ съставни елементи.

" След пет години война би трябвало най-накрая да се появи държавна тактика за реинтеграция на Донбас и Крим. Съставните ѝ елементи ще бъдат показани през днешния ден ", сподели украинският водач на Форум на единството, състоял се в град Мариупол.

" Първата е бистрота и гласност. Държавата би трябвало освен да разяснява стъпките, които прави, тя би трябвало да откри верните способи дружно с обществото да постави началото на огромен народен разговор. Именно това е задачата на този конгрес ", съобщи той.

Втората съставка по думите му е консенсусът в украинското общество, което " би трябвало да се разбере между тях, тъй като в страната има безусловно разнообразни виждани за връщането на Крим и Донбас. Повечето хора са уверени, че те би трябвало да се върнат в Украйна. Но по какъв начин тъкмо? Тук обществото е разграничено ", посочи Зеленски.

Трета съставка съгласно него би трябвало да стане реализмът. По думите му е неправилно да се счита, че Киев " ще си върне Крим " с военна мощ и " още на следващия ден " всички в Донбас ще заговорят на украински език. Като четвърта съставна част на тактиката президентът уточни способността на страната да я ползва на процедура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР