Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на съответните министри да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на съответните министри да
Коментари Харесай

Зеленски разпореди проверка на състоянието на всички скривалища в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разпореди на съответните министри да извършат цялостна инспекция на всички защитни уреди в страната, осведоми Руската работа на Би Би Си.

Заповедта последва, когато хора не съумяха да влязат в заключено бомбоубежище, вследствие на което две дами и дете бяха убити на входа към него от парчета от съветска ракета. Това провокира вълна от яд в Украйна. Властите проверяват за какво хората не са могли да влязат в приюта

Зеленски изиска от министъра на стратегическите промишлености Александър Камишин да рапортува резултатите от инспекцията в Киев след 10 дни. Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко в същия период би трябвало да изготви отчет за обстановката в цялата страна.

Междувременно в Киевската градска държавна администрация се организира среща по въпросите на координирането на дейностите на всички служби за обезпечаване на работа и достъп до скривалищата в столицата.

Както сподели кметът Виталий Кличко, решението за денонощен достъп до приютите е наложително за всички институции и организации и следва да се управлява от всички виновни служби.

" Всички, които не са безразлични, могат да се включат и да станат инспектори на публичния надзор ", сподели кметът.

По думите му патрулната полиция ще помогне да се ревизира достъпността на скривалищата по време на комендантския час.

От средата на май поданици на някои украински градове се оплакват, че не могат да влязат в скривалища по време на съветски набези . Според организация ТСН всяако второ укритие се оказа затворено. Множество недоволства бяха получени и от поданици на Киев.

Виталий Кличко призна незадоволителната организация на работата на столичните бомбоубежища, само че предложения Владимир Зеленски да показа отговорността за това с него. Той уточни като причина за това обстоятелството, че защитните уреди са под юрисдикцията на началниците на регионите в града, които се назначават персонално от президента.
 Зеленски и Кличко си размениха рецензии за съветските удари по Киев
Зеленски и Кличко си размениха рецензии за съветските удари по Киев

Президентът укори кмета в мудна реакция, Кличко видя " политически игри "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР