Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в Туитър, че в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в Туитър, че в
Коментари Харесай

След ракетните удари: Зеленски иска извънредна среща на Г-7

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в " Туитър ", че в диалог с немския канцлер Олаф Шолц е издействал свикването на изключителна среща на Г-7 във връзка със почналата през днешния ден ракетна акция на Русия. " Насрочена е моята тирада, в която ще опиша за терористичните набези на РФ [Руската федерация]. Обсъдихме също въпроса за усилването на натиска върху РФ и помощта за възобновяване на развалената инфраструктура ", написа той.
Прочетете още
Говорител на държавното управление в Берлин сподели, че в телефонния диалог Шолц е уверил Зеленски в своята поддръжка и че Германия изрично осъжда съветските офанзиви в Украйна.

Зеленски заяви в обществената мрежа, че разговарял и с френския президент Еманюел Макрон за укрепването на украинската противовъздушна защита и за нуждата от твърда европейска и интернационална реакция против дейностите на Русия. " Франция е с Украйна ", разгласи украинският президент в поста си в " Туитър ".

Елисейският замък разгласи, че Макрон поддържа непосредствен контакт със Зеленски, а също с водачите на останалите страни от Г-7 и с европейските сътрудници на Франция. Макрон е удостоверил пред Зеленски цялостната поддръжка на Париж, включително посредством изпращането на още военни доставки, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Британският външен министър Джеймс Клевърли окачестви като " неприемливи " съветските ракетни удари по цивилен обекти в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Това е проява на уязвимост, а не на мощ от Путин ", написа министърът в " Туитър " по адрес на съветския президент.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР