Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова САЩ да предоставят повече

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова САЩ да предоставят повече
Коментари Харесай

Зеленски покани Тръмп в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Съединени американски щати да дават повече средства, с цел да оказват помощ на силите му да се опълчват на Русия, и предложения някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да посети страната, с цел да се запознае персонално с мащабите на спора.


Зеленски съобщи, че американските бойци в последна сметка могат да бъдат въвлечени в по-голям европейски спор с Русия, в случай че Вашингтон не усили поддръжката си.

" Ако Русия убие всички нас, тя ще нападне страните от НАТО и вие ще изпратите синовете и дъщерите си [да се бият] ", сподели Зеленски съгласно стенограмата на изявлението за предаването " Среща с пресата " на NBC, излъчено нощес.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, демократ, упорства Конгресът на Съединени американски щати да одобри законопроект за спомагателни разноски в размер на 106 милиарда $, като по-голямата част от парите ще бъдат ориентирани за подсилване на защитата на Украйна, а останалата част ще бъде разпределена сред Израел, Индо-Тихоокеанския район и защитата на границите.

Вместо това ръководената от републиканците Камара на представителите на Съединени американски щати показа собствен личен проект за финансиране. Миналата седмица тя одобри законопроект за даване на 14,3 милиарда $ помощ за Израел, само че не включи нарастване на помощта за Украйна.

Американският сенатор Чък Шумър, водач на болшинството в следения от демократите Сенат, съобщи, че няма да подложи на гласоподаване законопроекта на Камарата на представителите, а Байдън се зарече да наложи несъгласие.

В изявлението Зеленски предложения някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е републиканец, да посети Украйна и да види последствията от спора, стартират от съветския президент Владимир Путин през февруари 2022 година

Тръмп, който желае да бъде избран отново през 2024 година и е водещ претендент за президентската номинация на своята партия, остро подлага на критика поддръжката на Съединени американски щати за Киев и съобщи, че в случай че бъде избран отново, може да постави завършек на войната " за 24 часа ". " Ако той може да пристигна тук, ще ми трябват... 24 минути, с цел да обясня на президента Тръмп, че не може да постави завършек на войната. Той не може да донесе мир поради Путин "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР