Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ, с който утвърди

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ, с който утвърди
Коментари Харесай

Украйна ще отделя за отбрана над 21% от брутния си продукт

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа декрет, с който утвърди решение на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО), според което страната ще отделя за защита над 21% от брутния си вътрешен артикул, оповестяват украинските медии. Документът е оповестен на уеб страницата на президентската администрация.

Вчера СНБО реши, че при уточняването на бюджета за 2024 година украинското държавно управление би трябвало да планува за защита и сигурност не по-малко от 21,6% от Брутният вътрешен продукт, а в безспорна стойност финансирането на този бранш да бъде най-малко 1,69 трилиона гривни.

Част от указа е засекретена, само че в обществената му част са включени обезпечаването на въоръжения, военна техника и муниции, поправки, прехрана на персоналния състав и обществени гаранции, увеличаване на контраразузнавателната активност, битката против тероризма и диверсионната активност.

Предвижда се също усилване на защитата и отбраната на държавните граници, както и политика по киберсигурноста, също и настрана финансиране за разминиране на територията на Украйна.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР