Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа днес Закона за затягане

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа днес Закона за затягане
Коментари Харесай

Зеленски със закон: 15 години или доживот за държавна измяна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа през днешния ден Закона за стягане на наказванията в страната, съгласно който в бъдеще за държавна измяна се санкционира с 15 години до даже пожизнен затвор.

Според уеб страницата на Върховната Рада е признато изменение на Закона за връщане на огнестрелни оръжия и муниции на цивилни лица за отбрана на страната по време на война, съгласно което цивилните не носят отговорност за използването на огнестрелно оръжие против въоръжени причинители.

Освен това жителите на Украйна имат опция да вземат участие в отблъскването и възпирането на въоръжена експанзия от Руската федерация и/или други страни, като употребяват лични наградни или спортни оръжия - револвери, револвери, пушки, гладкоцевни пушки, както и ловни пушки.

Законът стяга наказванията за заграбване на непозната благосъстоятелност на бойното поле или потребление на трагични условия, битка за лична полза посредством плячкосване на хора, в това число убити или ранени.

По-конкретно, кражба, обир, изнудване или заграбване на имущество при незабавни случаи заплашва отнемане от независимост от пет до 15 години според от тежестта на закононарушението. Освен това за плячкосване на полесражение човек ще бъде наказан на от 5 до 10 години затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР