Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че внася проектозакон, с

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че внася проектозакон, с
Коментари Харесай

Зеленски променя правилата за украинско гражданство


Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че внася проектозакон, с който да бъде позволено двойното поданство, заяви Българска телеграфна агенция. 

" Днес импортирам във Върховната рада основен законопроект, който ще направи допустимо приемането на всеобхватни законодателни промени и въвеждането на двойното поданство ", съобщи Зеленски, представен от Укринформ. 

Законодателните промени ще дадат опция на " всички етнически украинци и на техните наследници по целия свят да стават наши жители. Разбира се, това няма да значими за жителите на страната агресор ", разясни украинският президент.

А през нощта съветските сили са атакували южните и централните региони на Украйна. Нападенията са осъществени с осем ирански дрона „ Шахед “, които са били свалени.

Междувременно украинските военни отхвърлиха да са взели участие в обстрела на анексирания от Русия район Донецк. Русия твърди, че украинската артилерия е умъртвила минимум 28 души след удари по пазар през уикенда. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че " изрично осъжда " нападението. Много украински медии обаче упрекват Русия за нападението, а от украинските държавни служби към момента няма коментар по тематиката. Президентът Зеленски също не я загатна по време вечерното си послание.

 
Всичко, което укрепва Украйна и пази нашия народ, дава сила на всички в света, които ценят интернационалното право. Всичко, което отслабва Русия и връща войната вкъщи, в Русия, способства за стабилността на интернационалните връзки и избавя света от още по-големи рецесии.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Руската енергийна компания „ Новатек “ прекрати активността си в терминала за гориво, намиращ се в Балтийско море. Това стана откакто детонация провокира огромен пожар. Украинските медии настояват, че тя е била породена от украински безпилотни самолети. До този миг няма данни за потърпевши. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР